torsdag 8 januari 2015

Andra projektmötet

Andra projektmötet genomfördes 25 november på Campus Gotland i Visby


Lägesrunda
Mötet inleddes med en lägesrunda där vart och ett av delprojekten presenterades och beskrev läget och vart man är på väg. I det här läget har många projektdeltagare börjat stöta på vissa utmaningar och flera diskussioner uppstod kring möjliga lösningar mellan de olika projekten. Många frågor ställdes mellan de olika projekten, flera personer upptäckte gemensamma beröringspunkter, och rundan kom att uppta större delen av mötet.

Om tanken bakom projektets tillkomst och upplägg
Mats Cullhed från enheten för kvalitetsutveckling och universitetspedagogik,
på Blåsenhus i Uppsala berättade om historien bakom projektets tillkomst och syftet med den speciella projektmodellen. Mats presenterade även möjligheten med pedagogisk meritering för universitetslärare, samt möjligheten att inkludera  medverkande i e-lärandeprojektet fungera som ett bidrag till byggandet av en pedagogisk meritportfölj.

Hur presentera resultatet av projekten?
I projektutlysningen framkom, att projektdeltagande innefattade någon form av presentation av resultatet för personal på Uppsala universitet när projektet väl blivit genomfört. Vid dagens möte framkastades iden att denna presentation kunde genomföras i form av en minimässa på plats på Campus. Detta för att undvika att projekten enbart presenteras via ren envägskommunikation för att istället skapa förutsättningar för möten med möjlighet till frågor, diskussioner och erfarenhetsutbyte.